Lohi-misokeitto – japanilaistyylinen lohikeitto misotahnalla
Tämä japanilaishenkinen misokeitto syntyy helposti Oikiaruoka.fi:n lohikeitosta. Syvä umamimaku yhdistyy misoon, merilevään ja seesamiöljyyn – täydellistä lohturuokaa!
Ainekset (3-4 annosta)
• 1 pkt Oikiaruoka.fi lohikeittoa (600 g)
• 6 dl vettä
• 2 rkl misotahnaa
• 1,5 tl soijakastiketta
• 1 tl seesamiöljyä
• 1 kevätsipuli hienonnettuna
• 1 rkl kuivattua wakame-levää tai 1 nori-leväarkki suikaloituna
• Seesaminsiemenet koristeluun
Valmistus
1. Kaada lohikeitto kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Sekoita misotahna ja soijakastike pieneen määrään kuumaa keittolientä, ja lisää seos keittoon.
3. Lisää seesamiöljy, wakame-levällä ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.
4. Koristele kevätsipulilla, nori-suikaleilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki: Jos haluat lisää ruokaisuutta, kokeile lisätä keittoon tofua tai edamamepapuja!