Lohi-misokeitto – japanilaistyylinen lohikeitto misotahnalla

Lohi-misokeitto – japanilaistyylinen lohikeitto misotahnalla

Tämä japanilaishenkinen misokeitto syntyy helposti Oikiaruoka.fi:n lohikeitosta. Syvä umamimaku yhdistyy misoon, merilevään ja seesamiöljyyn – täydellistä lohturuokaa!


Ainekset (3-4 annosta)

1 pkt Oikiaruoka.fi lohikeittoa (600 g)

6 dl vettä

2 rkl misotahnaa

1,5 tl soijakastiketta

1 tl seesamiöljyä

1 kevätsipuli hienonnettuna

1 rkl kuivattua wakame-levää tai 1 nori-leväarkki suikaloituna

Seesaminsiemenet koristeluun


Valmistus

1. Kaada lohikeitto kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Sekoita misotahna ja soijakastike pieneen määrään kuumaa keittolientä, ja lisää seos keittoon.

3. Lisää seesamiöljy, wakame-levällä ja kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.

4. Koristele kevätsipulilla, nori-suikaleilla ja seesaminsiemenillä.


Vinkki: Jos haluat lisää ruokaisuutta, kokeile lisätä keittoon tofua tai edamamepapuja!