Lohi-pekonikeitto – kermaisen täyteläinen amerikkalainen kalakeitto
Amerikkalainen chowder saa suomalaisen twistin Oikiaruoka.fi:n lohikeiton avulla! Täyteläisen kermaisessa keitossa maistuvat maissi, savupaprika ja paahdettu pekoni.
Ainekset (3-4 annosta)
• 1 pkt Oikiaruoka.fi lohikeittoa (600 g)
• 2 dl kuohukermaa
• 3 dl vettä
• 1 tlk (n. 150 g) maissia
• 100 g pekonia kuutioina (tai paistettuja sieniä kasvisversioon)
• 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
• 1 rkl voita
• 1 rkl vehnäjauhoja
• 1/2 tl valkopippuria
• 1/2-1 tl savupaprikaa
• Tuoretta persilja ja/tai tilliä koristeluun
Valmistus
1. Ruskista pekonikuutiot kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes kuutiot ovat rapeita. Nosta muutama pekonipala sivuun, jos haluat koristella annokset rapealla pekonilla.
2. Lisää pekonien joukkoon hienonnettu valkosipuli, voi ja vehnäjauho, kuullota hetki.
3. Lisää vesi ja kerma hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa.
4. Lisää maissi, valkopippuri ja savupaprika.
5. Lisää lohikeitto. Sekoita hellästi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
6. Tarjoile rapeiden pekonipalojen ja tuoreen persiljan kanssa.
Versio ilman pekonia: Korvaa pekoni paistetuilla sienillä!