Lohi Tom Kha -keitto – thaimaalaistyylinen lohikeitto
Haluatko valmistaa helpon ja täyteläisen thaimaalaisen keiton kotona? Tämä Lohi Tom Kha -keitto syntyy nopeasti Oikiaruoka.fi:n lohikeiton pohjalta. Kookosmaito, punainen currytahna ja limetin raikkaus tekevät keitosta samettisen ja aromaattisen. Tarjoile keitto tuoreen korianterin ja chilin kanssa ja nauti aasialaisista mauista kotikeittiössä.
Ainekset (3-4 annosta)
• 1 pkt Oikiaruoka.fi lohikeittoa (600 g)
• 4 dl kookosmaitoa
• 1-2 dl vettä
• 1,5 rkl punaista tai Tom Kha -currytahnaa
• 1 rkl kalakastiketta
• 1 rkl limettimehua
• 1 tlk bambunversoja tai vesikastanjoita
• 1 tlk herkkusieniä tai 100 g tuoreita herkkusieniä
• 2 kaffirlimetinlehteä (tai ripaus limetin kuorta)
• Tuore korianteri ja chili koristeluun
• Sweet chili -kastiketta halutessasi
Valmistus
1. Kaada lohikeitto kattilaan ja lisää kookosmaito, vesi ja currytahna. Kuumenna keskilämmöllä.
2. Lisää kalakastike, limettimehu, bambunversot, kaffirlimetinlehdet ja herkkusienet. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
3. Tarjoile tuoreen korianterin ja viipaloidun chilin kanssa. Voit viimeisteillä annoksen sweet chili -kastikkeella.
Vinkki: Jos haluat miedomman version, voit vähentää currytahnan määrää tai lisätä enemmän nestettä!