Lohi Tom Kha -keitto – thaimaalaistyylinen lohikeitto

Lohi Tom Kha -keitto – thaimaalaistyylinen lohikeitto

Haluatko valmistaa helpon ja täyteläisen thaimaalaisen keiton kotona? Tämä Lohi Tom Kha -keitto syntyy nopeasti Oikiaruoka.fi:n lohikeiton pohjalta. Kookosmaito, punainen currytahna ja limetin raikkaus tekevät keitosta samettisen ja aromaattisen. Tarjoile keitto tuoreen korianterin ja chilin kanssa ja nauti aasialaisista mauista kotikeittiössä.

 

Ainekset (3-4 annosta)

1 pkt Oikiaruoka.fi lohikeittoa (600 g)

4 dl kookosmaitoa

1-2 dl vettä

1,5 rkl punaista tai Tom Kha -currytahnaa

1 rkl kalakastiketta

1 rkl limettimehua

1 tlk bambunversoja tai vesikastanjoita

1 tlk herkkusieniä tai 100 g tuoreita herkkusieniä

2 kaffirlimetinlehteä (tai ripaus limetin kuorta)

Tuore korianteri ja chili koristeluun

• Sweet chili -kastiketta halutessasi


Valmistus

1. Kaada lohikeitto kattilaan ja lisää kookosmaito, vesi ja currytahna. Kuumenna keskilämmöllä.

2. Lisää kalakastike, limettimehu, bambunversot, kaffirlimetinlehdet ja herkkusienet. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.

3. Tarjoile tuoreen korianterin ja viipaloidun chilin kanssa. Voit viimeisteillä annoksen sweet chili -kastikkeella.


Vinkki: Jos haluat miedomman version, voit vähentää currytahnan määrää tai lisätä enemmän nestettä!