Superhelpot perunarieskat
Nämä superhelpot perunarieskat ovat arjen ja juhlan todellinen hävikkiruokavinkki. Vaikka rieskat valmistetaan perunamuusin lopusta, ne sopivat tarjoiltavaksi niin arkisen lounaan kuin juhlavan ateriankin yhteydessä. Kokeile ja ylläty - nämä rieskat onnistuvat ensikertalaiseltakin!
Valmistusohje 15–20 kpl
1 pss Oikia Perunamuusia2 tl suolaa
2 munaa
4–6 dl ohra- tai vehnäjauhoja
Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.
Sekoita kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa ainekset varovasti pehmeäksi seokseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi! Painele taikinapaloista pyöreitä rieskoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja apuna.
Pistele haarukalla rieskoihin reikiä ja paista uunin keskiosassa noin 8–10 minuutta, kunnes pinta on saanut väriä.
Sipaise rieskojen päälle suosikkilevitettäsi. Tarjoile Oikia Kylmäsavulohikeiton kanssa.